Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeet tekeväät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.

← Ajankohtaista

EL-Parts – Part of Ahlsell

22.9.2022

EL-Partsin ja Ahlsellin välinen yrityskauppa toteutui viime huhtikuun alussa. Kaupan myötä EL-Partsista tuli osa Ahlsellia ja Ahlsellin asema sähkötoimialalla vahvistui reilun 20 ammattilaisen voimin.

 

  4. huhtikuuta 2022 EL-Partsin logon alle ilmestyi teksti Part of Ahlsell, kun Ahlsellin ja EL-Partsin yrityskauppa toteutui. Samalla alkoi myös tutustuminen syvemmin niihin liiketoiminnan osiin, joihin Ahlsellilla ei ollut pääsyä ennen yrityskaupan lopullista vahvistamista, kilpailijoita kun oltiin. Yksi tärkeimmistä yrityskaupan osa-alueista oli EL-Partsin henkilökunta. 
- Ensimmäisinä kuukausina tutustuttiin EL-Partsin henkilöihin, jotka nähtiin yhtenä yrityskaupan tärkeimpänä osa-alueena. Tavoitteena oli, ja on edelleen, pitää ammattitaitoinen henkilöstö tyytyväisenä, jotta he haluaisivat jatkaa hyvää työtänsä myös Ahlsellin brändin alla, Ahlsellin integraatiopäällikkö Timi Tupola kertoo.

Ensimmäiset kuukaudet yrityskaupan jälkeen EL-Parts on jatkanut toimintaansa Part of Ahlsell -brändin alla itsenäisenä tytäryhtiönä. Toimitusjohtaja Antti Öystilä on ollut tyytyväinen erityisesti henkilökunnan ammattimaisesta suhtautumisesta muutosprosessiin:
- Hatunnosto jokaiselle sopeutumisesta uuteen tilanteeseen. Liiketoimintamme on pyörinyt varsin mallikkaasti myös yrityskaupan jälkeen motivoituneen henkilökunnan ansiosta. Omasta puolestani on lisäksi kiva huomata, että tuleva organisaatio tarjoaa mahdollisuuksia kaikille ja kaikki saavat jatkaa oman uransa kehittämistä.

Lisäarvoa tuottavat palvelut

Yrityskaupasta on ollut lisäarvoa myös molempien yritysten asiakkaille. Esimerkiksi jotain tuotevalikoimaa on jo yhdistetty ja näin on saatu etenkin kattavampaa ja hinnoiltaan kilpailukykyistä Privat-Label-tuotevalikoimaa molemmille yrityksille.
- Jatkossakin tuotevalikoimaa yhdistetään entisestään vaihtoehtojen lisäämiseksi asiakkaalle. Lisäksi aletaan hyödyntämän enemmän Ahlsellin myymäläverkostoa EL-Partsin liiketoiminnassa siirtymävaiheen yli, Timi kertoo.

Yhtenä merkittävänä lisäpalveluna Ahlsellin asiakkaille tuli pääsy EL-Partsin esivalmistuspalveluun, jollaista ei muilta tukkureilta löydy. Ainutlaatuisesta palvelusta voi tilata valoprofiilit, sulanapitokaapelit ja laitekaapit valmiiksi räätälöitynä työmaalle.
- Erinomainen ja helppokäyttöinen työkalu. Palvelu säästää asentajan aikaa, työmaalle ei tarvitse esimerkiksi kolvata polven päällä. Vähemmällä vaivalla parempi laatuinen lopputulos, Antti tiivistää palvelun hyödyt. Mistään pienestä puuhastelusta esivalmistuksessa ei ole kyse. EL-Partsin esivalmistukseen koulutettu henkilökunta on toimittanut asiakkaiden työmaille jo tuhansia esivalmistettuja tuotteita. Esimerkiksi valoprofiilien esivalmistuksessa kohteiden tarpeet ovat vaihdelleet yksittäisistä profiileista satojen profiilien kerrostaloprojekteihin.

Jatkossakin ketterä ja joustava

Tällä hetkellä EL-Parts siis jatkaa Part of Ahlsell -brändin alla itsenäisenä tytäryhtiönä, mutta toimintoja tullaan yhdistämään lisää ensi vuoden aikana. Lopullisen sulauttamisen jälkeen EL-Partsista tulee yksi uusi Ahlsellin tulosyksikkö pääkaupunkiseudulle, jonka asiakkaat koostuvat pienistä ja keskisuurista sähköurakoitsijoista.
- Kaikessa suunnittelussa on otettu huomioon, että EL-Partsin joustavuus ja ketteryys säilyy tai jopa paranee sulautumisen aikana. Vanhat ja jo muodostuneet asiakassuhteet pyritään myös pitämään ennallaan, siltä osin kuin se on mahdollista, Timi muistuttaa.