Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeet tekeväät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.

← Ajankohtaista

EL-Parts Oy Fegime Finland & Baltics perustajaosakkaana

30.04.2013

Fegime Finland & Baltics Osuuskunta on perustettu viiden perustajaosakkaan toimesta. Perustajaosakkaat ovat Finnparttia, EL-Parts, Kauppahuone Harju, Klinkmann ja Tampereen Sähköpalvelu -yhtiöt. Osakkaiden yhteenlaskettu liikevaihto Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa vuonna 2012 oli noin 125 miljoonaa euroa.
Fegime-ryhmittymä on itsenäisten eurooppalaisten sähkötarviketukkukauppiaiden ostoyhteenliittymä, jonka markkinaosuus sähkötarvikkeiden tukkukaupasta Euroopassa on n. 10%. Jäsenistö on pääasiassa keskisuuria toimijoita, jotka keskittyvät omalla sarallaan hyvään asiakaspalveluun ja paikallisuuteen. Koko ryhmittymän liikevaihto oli vuonna 2012 yhteensä noin 4,1 miljardia euroa. Vuoden 2013 alusta Fegime laajeni Suomen ja Baltian lisäksi myös Kreikkaan ja Israeliin. Perustettu Suomen ja Baltian maiden yhteenliittymä tulee toimimaan pääasiassa Fegime-toiminnan markkinointi- ja sopimuskanavana omalla maantieteellisellä alueellaan. Fegimen Eurooppa-tason sopimukset jo valmiiksi myös Suomen markkinoilla toimivien merkittävimpien valmistajien kanssa, tulevat tuomaan runsaat kasvu- ja kehitysmahdollisuudet niin valmistajille, kuin myös nyt perustetun yhteenliittymän asiakkaille.
Fegime Finland & Baltics osuuskunnan presidentiksi valittiin Markus Eronen (EL-Parts Oy). Muut hallituksen jäsenet ovat Petri Koskinen (Finnparttia Oy), Timo Harju (Kauppahuone Harju Oy), Seppo Vähimaa (Klinkmann Oy) ja Antti-Pekka Jakonen (Tampereen Sähköpalvelu Oy).