Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeet tekeväät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.

Kustannustehokkaat valaisinratkaisut järkevään hintaan

Linjateräs uudisti koko kiinteistön valaistuksen viime keväänä. Valaistuksen päivityksellä haettiin valovoimaa, kustannustehokkuutta ja viihtyvyyttä sekä pienempää hiilijalanjälkeä. EL-Parts hoiti kohteen valaisimien valinnat ja toimitukset.

Linjateräs on EL-Partsin yhteistyökumppani jo vuosien takaa. Tampereen Myllypurossa sijaitseva yritys on erikoistunut kestävään, näyttävään ja kustannustehokkaaseen pulveri- eli jauhemaalaukseen. Yrityksen missiona on tuottaa asiakkaalle kilpailukykyä kustannustehokkaalla ja laadukkaalla pintakäsittelyllä. Keväällä yritys päivitti koko kiinteistön valaistuksen yhteistyössä EL-Partsin kanssa.

Valovoimaa ja kustannustehokkuutta

Linjateräksellä valaisimien vaihtoon oli kaksi isoa motiivia. Ensinnäkin yritys halusi panostaa laadun varmistukseen: Jauhemaalaamossa pintojen pitää näkyä, jotta ne voidaan tarkistaa huolella. Toisekseen haluttiin investoida tilojen viihtyvyyteen. ”Työtä teollisuushalleissa tehdään välillä ympäri vuorokauden ja Suomessa on muutenkin pimeää 9 kuukautta vuodesta. Nyt teollisuushallissa on aina yhtä valoisaa kuin autokaupassa. Aiempaan tilanteeseen verrattuna valaistusvoimakkuus tuplaantui”, Linjateräksen toimitusjohtaja Tero Viitanen kertoo.

Lisäksi yritys halusi päivittää valaistuksen nykypäivän LED-tekniikkaan. 3000m2 toimitiloissa on noin 230 valaisinta. Pitkäikäisten LED-valaisimien kanssa ei tarvitse huolehtia loisteputkien vaihdoista, joten huolto- ja kunnossapitotöihin käytetty aika voidaan resursoida järkevämmin. LED-valaistuksella saavutetaan myös merkittävät säästöt energian kulutuksessa ja muutenkin kuormitetaan ympäristöä vähemmän, kun ei synny enää loisteputkijätettä. Yritys hakee ISO14001-ympäristösertifikaattia ja valaisimien vaihto edistää sitä omalta osaltaan.

 

Näyttävyyttä ja kestävyyttä

Valaisinvalinnat yritys uskalsi hyvillä mielin jättää EL-Partsin Vesa Kemppiselle. ”Hänellä oli hyvä näkemys siitä, mitä mihinkin tulee”, Viitanen toteaa. Kohteeseen menikin valaisimia usealta eritoimittajalta. Suurin osa valaisimista räätälöitiin vielä kohteen värimaailman mukaiseksi. Esimerkiksi näyttely- ja neuvottelutilaan valittiin näyttäviä erikoisia pyöreitä rengasvalaisimia, joiden rungot räätälöitiin valaisintehtaalla RAL Traffic -sarjan väreillä. ”Lopputulos on oikein onnistunut, myös asiakkaat ovat kehuneet ja kiinnittäneet huomiota”.

Pulverimaalaamossa korkea lämpötila asetti erityisiä haasteita valaisimen liitäntälaitteen ja komponenttien kestävyydelle sekä käyttöiälle. ”Pulverimaalaamon uunit on lämmitetty 200 asteeseen ja katon rajassakin lämpöasteita on jopa 50-60”, Viitanen kertoo. Kohteeseen etsittiin sopivaa valaisinta useamman toimittajan valikoimista.Lopulta päädyttiin Moduksen MEGAN -teollisuusvalaisimeen, joka myös räätälöitiin kohteen värimaailmaan sopivaksi.

 

Myös 8000m2 piha-alueet valaistiin kokonaan uudestaan. Riku Kurki EL-Partsilta teki dialux-laskelmat myös piha-alueille, jotta valaistusteho varmasti riittää. ”Ennen pihalla valaisimia oli siellä täällä, nyt heittimet ovat tasavälein ja lopputulos on ammattimainen ja valoisa”, Viitanen kiittelee. Tavallisten valonheittimien lisäksi pihalle asennettiin vielä yksi Opplen stadiontason valonheitin tarpeen tullen ohjattavaksi lisävaloksi. ”Sittenpähän on naapureillakin valot”, Linjateräksen myyntijohtaja Ari Kesti lisää naurahtaen.
Linjateräksellä lopputulokseen ollaan todella tyytyväisiä. ”Kokonaisuus on visuaalinen, valasimet ovat hyvännäköisiä ja valaistus tehokasta. Hintalaatusuhteeltaan hyvä paketti, kehtaa esitellä muillekin”, Viitanen summaa lopputulosta.